GADIS KIDAL.com
About Entry Affiliates Twitter Facebook Product
kata manusia
Tuesday, 8 July 2014 • 06:11 • 0 comments



Haa entry kali ni aku nak crita pasai KATA-KATA MANUSIA. Sebab apa? Sebab manusia ni macam-macam perangai macam-macam bunyi , satu manusia yang paling aku rimas adalah manusia yang tak berhenti berkata-kata dan mengata. Hey, ang tak daq life ke hapa? Keluarga sendiri lintang pukang cerai berai, lagi ang sebuk hal makan pakai aku, ang dah kenapa?  
Aku really2 tak suka bila orang duk sibuk perkata apa juga perbuatan kita. Hello ? kau cermin diri sikit boleh?  Kau sure hari ni tak pakai spender terbalik?  Haaa kan dah hakaq mencarot, depa mintak sangat kannn

Firstly, aku tak suka bila ada yang dok pertikai, “eh, ang kan tak keja, tapi kemain bergaya”  
Hello ~ kau tahu ke seharian 24jam aku buat apa? Ada kau tahu macam mana cara aku cari rezeki ? ada kau tahu mana aku dapat sumber kewangan? Ada kau tanya aku pakai duit apa? Ada?
Takde kan? Yang kau tahu pandang atas bawah lepas tu mengata,, “ehh jah ko tengok si fara tu….. macam artis ko ~~~ “  yang si bedah nip on dengor le kabo si jemah tu lepas tu menyampai nyampai lahhh sampai cucu cicit cirit birit depa…

Ya Allah haiii manusia sekalian alam, logic akal lah kan , kang aku pakai sakai, ang tengok pun tak lalu, apetah lagi nak ngaku sedara, tak daq makna nyaaa kan?   Mengaku jelah,,,, siapa suka orang buruk.
Ni aku dah pakai dok kemas pun ang lagi nak panas mata pehal?  Seriously wey, se sen pun hasil apa yang aku peroleh tak de pakai duit mak pak aku, semua hasil rezeki air tangan aku sendiri. Tak kan itu pun aku nak heboh satu dunia. Diam diam sudah ~  lantak pi lah ang nak kata apa.   Sekurang-kurangnya aku tak  makan “bersuap” macam anak ko tu mintak itu kau bagi mintak ini kau bagi.,, aku? No okay,,  ayah dah didik dari kecik, kau nak sesuatu kau kena buat sesuatu , aku tak kan bagi free, free.  
Aku rasa orang yang dok mengata ni orang yang panas mata kot ~  jangan risaulah, aku pakai ikut aku  mampu je, bukan brand pon, baju bazaar karat je pon ~ tak macam kau lah so tak payah nak jeles sangat, jangan risau, aku tak hadap nak berlawan pasal harta benda duniawi ni semualah.  Ang menang ang menang, ceq tak dan nak lawan ang. Seriously tak daq masa. ~


from girl to girls
Wednesday, 7 May 2014 • 10:49 • 1 comments

Dear Girls,

If he want you, he will do. But if he won’t he doesn’t.

Remember, once he dumb you ..means you are not in his life anymore.

Stop being stupid by thinking of someone who never think of you.

Stop being foolish.

You are still young, don’t waste your time by doing something that no one appreciate.

Come on girl…. If he really do loves you.. He will never lefted you J

Remember that.

ALL ABOUT FAMILIA'13
Thursday, 12 September 2013 • 10:11 • 2 comments


Familia 13 ? apa tu? mesti you all semua tak tahu kannnnn , okay. FAMILIA13 ni nama group kami FAMILIA sempena ikatan persahabatan yang tak ubah seperti keluarga sendiri dan 13 merupakan numeric menandakan kami berkenalan dan berstu pada tahun 2013. Kami terdiri dari 11 orang ahli..... selain Ara, ada Shamir , Shawir, Acap , Adi , Puad, Yus, Amir, Fara , Aiman, dan Hafiz Natasya. setakat ni ini saja anggota kami.... moga di musim akan datang bertambah lagi ahli dalam familia13 ni. 
Kenal tanpa sengaja , hanya kerana BOLA , haha . Nak nak lagi aku perempuan , apa lah kena mengena bola dengan aku kan. Itu namanya minat, kalau dah minat apa2 pun jadi.... ingat lagi buat kali pertama nya ara turun stadium larkin, dengan family Shamir, fuhhhhhhh jakun la jugak.... sangat2 kagum dengan penyokong2 yang datang ke stadium padat gila kot.... first time jejak je kaki kat dalam stadium ,terasa debaran dia...... perhhhhhhhh memang awesome sangat2. 
First time dok bawah score board , first time tengok bola live selalu tengok kat mamak je.... 
haaha kali ni depan mata weyh. Since that day... each game yang ada melibatkan team Johor ara turun . Next game nya sekali tu , tak plan pon nak pergi dengan siapa then kebetulan Shawir pun nak pergi..... time tu la first meet kitorang....setelah sekian lama syek dok kenalan kat facebook je kannnnn ~ and  time tu jugak kenal Si Acap becok haha even kereta takde radio pon tak bosan sebab dengar mulut dia berceloteh hahaha jemah kau... 
then mula dari situ lah start berkembang ahli kami.... dari bertiga berlima dan sekarang tengok lah.....
membiak sudah hehe 
daripada shawir n acap lah aku kenal fara, puad, aiman , adi, amir, n semua2 .  . . .sangat2 tak sangka..... baru je kenal seminit dua tapi borak macam dah berjiran sekian lama haha KuasaNya kan.... siapa boleh duga....

DUIT, MASA, TENAGA semua kami tak kira yang kami tahu KEPUASAN APABILA MENYOKONG 
betol.... mula2 tengok memang kayuuuuu.... nak sorak segan, sibuk fikir tanggapan orang....
tak confident, takot ter Over ...semua tu aku fikir tapi....
lama2 kauu naik antuuu hahaha dah tak fikir apa orang nak kata ..... as long kita pandai jaga diri
pada aku setakat dok MELANGOK , baik tengok bola depan Tv je kannn tol tak?????
start dari situ aku kenal apa itu ULTRAS, apa itu B.O.S , dll . . . . 

pengalaman , kenangan, kepenatan, sorakan,  semua tu dapat rasa.....
Not even Larkin , Bukit Jalil pun kami turun.... 
dari Liga Super, Liga FA, sampai la sekarang Piala Malaysia .....

Scoreboard , curva b.o.s , midle, grandstand ...semua kami dah rasa....
dari stadium buruk sampai lah dah di renovate ....
semua tu tak dapat ku lupa....


HOPE PERSAHABATAN KITA SEMUA KEKAL SELAMANYA 
INSYALLAH


"NAKAMA"













*To be continue,,,,  ni just draft je..... ngantok suda mau taip hehe lain hari ara sambung ^_^


PAST
Hello;
My name is Ara . 21 y/o. AHBZ <3 Johorean. addicted to art, photography, music and football.
Shout !
"Don't use this cbox! Just example!
Memory
THANKS FOR BLOGWALKING ^_^ FOLLOW MY IG: ARAQUESERA ^_^ THANKS YOU
  • kata manusia
  • from girl to girls
  • ALL ABOUT FAMILIA'13
  • sekelip mata
  • Selamat Menyambut Hari Israk & Mikraj (27 Rejab 14...
  • hikmah tiada jodoh
  • akhirnya....
  • miss him
  • 3th
  • bagus ke?

  • Big Clap!
    Template :Masterly_elmo
    Tutorial : Afiqah Wana Atiqah
    Pictures : We Heart It
    Owner Instagram : Instagram